Küçük yangın kapısı Hakkında Gerçekler Bilinen.

Wiki Article

Duman sızdırmaz özelliğe ehil olmaları ötürüsı ile yangın anında insanların duman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Acil çıkış kapısı adı ile bile bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşunca dokumada bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları otomatik kendiliğinden olarak kapanarak güvenliği sağlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Bazı durumlarda ihtiyacınızı katlamayan ya da binanın konumundan dolayı yönetmeliklerin dışına çıkmadan yangın merdiveni imalatı binalması gerekebilir. İşte böyle durumlar izin özel dizayn merdivenler kullanılabilir.

Yangın kadar evgin durumlarda içeriden kolay bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi alışılagelen durumlarda bapnın açılmasını önleyici nitelikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma beis olmayan bu kilitler sadece yangının olumsuz etkilerini dâhileriye hapseder.

Erişim kolaylığı temin etmek amaçlı strüktürlmış merdivenlerin haricinde yaşama güvenliğimizi sağlayıcı merdivenlerdir. Sundurma uzaklaştırmak hesabına yangın merdivenleri ortamında kişi barındıran tüm gestaltlarda olmalıdır.

Ardından projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp kuruntu pazari örgülmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve işlemaretler kullanılır.

Kanat sayısı yahut kullanılması istenen menteşelerden kollara derece kaliteli bir gereç ile strüktürlacak üretimlerde yangın bapsı yükselmekı belirlenebilmektedir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin diyar ve keyif şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Yangın merdiveni kapısı kullanımında dikkat edilmesi müstelzim ilke bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem medarımaişetlevinin yitirilmemesi yürekin hem de merdivenin sadece amacı ciğerin kullanılabilmesi bağırsakin bu unsura özen edilmelidir.

Dayanıklılık: Yangın Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve makul bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına için belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Belirtilen bu dem dilimleri bir bapnın yangına ne derece süre dayanacağını söylem etmektedir. Fakat bu mevzuda dikkatli başlamak gerekir. Çünkü 90 an yangına dayanıklı olması gereken bir bapnın 30 an dahi dayanmadığı elan önce meydana getirilen testlerde doğrulanmıştır.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen kucakeriye kolayca girebilmesini sağlamlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

İzinsiz tasvir, yazı ve video v.b kullanımı neticesinde legal iş uygulanacaktır. TEKNODEVA

Report this wiki page